Text till hemsida

Har du eller ditt företag en hemsida som skyltfönster för produkter eller tjänster? Saknar du tiden att formulera välskrivna texter som gör ett bra första intryck? Jag hjälper dig med text till hemsida!

Välskrivna texter är helt avgörande för att en hemsida ska ge ett professionellt intryck. Ett korrekt språk skapar förtroende och med rätt språklig stil knyter du lättare an till din målgrupp. 

Hemsidestexter som ger trafik

Kvaliteten på texterna är också helt avgörande om du vill att hemsidan ska visas i resultaten när folk söker efter tjänster eller produkter på nätet. Sökmotorer som Google vill ge sina användare relevant information. Därför har du större chans att komma högt upp i resultaten om du till exempel:

  • skriver tillräckligt långt
  • upprepar relevanta nyckelord
  • skriver i aktiv form
  • använder rätt rubrik
  • inte har för långa stycken.

Om du känner dig osäker på hur du ska få till en bra text kan du spara både tid och bekymmer genom att anlita mig. Jag skriver text till hemsida med stor omsorg om både detaljer och sammanhang. 

Beställa text till hemsida

Vi börjar med ett första samtal där du berättar vilken typ av text du eller ditt företag behöver och vad den ska innehålla. Ska texten sälja en produkt eller tjänst, ska den informera om en verksamhet eller sammanfatta företagets historia? Vi bestämmer hur lång texten ska vara och kommer överens om en deadline och ett pris.

Innan jag börjar skriva gör jag den research som behövs och intervjuar gärna nyckelpersoner på företaget. Jag är också noga med att läsa igenom den hemsida där texten ska publiceras. På det sättet fångar jag upp företagets tonalitet och språkliga stil, så att den nya texten blir skräddarsydd för verksamheten.

När jag är klar med en första version av texten kan du i lugn och ro läsa igenom den och komma med ändringsförslag. I mina priser ingår alltid minst en redigeringsrunda av text till hemsida och jag är mycket mån om att du blir nöjd med slutresultatet.

Exempel på hemsidestexter jag har skrivit

Hör av dig!

Skriv till mig och berätta vilken hjälp med text du behöver så hittar vi en lösning tillsammans. Jag kan också ringa upp dig för ett kostnadsfritt första samtal.

Läs mer

Har du bestämt dig för att skapa en egen hemsida? Här är 6 saker jag önskar att jag visste från början.