redigering av text

Redigering av text

Har du en text som behöver ett ansiktslyft? Jag erbjuder redigering av text med stor omsorg om språkliga detaljer och flyt i läsningen.

Som redaktör gör jag din text stilsäker och korrekt samtidigt som jag värnar om din unika röst. Jag kan också korta ner materialet och föreslå förändringar i dispositionen som ger texten det där lilla extra, oavsett om det handlar om skönlitteratur, tidningsartiklar eller hemsidestexter. 

Syftet med texten

När jag arbetar som redaktör utgår jag alltid från syftet med texten. I vilket sammanhang ska den användas och vilka är läsarna? Svaren på de frågorna avgör bland annat vilken stilnivå texten ska ha. Kanske behöver en del ord bytas ut till synonymer som passar bättre i sammanhanget. Kanske behöver meningsuppbyggnaden förenklas.

Jag kontrollerar också att texten hänger ihop rent logiskt och att läsningen inte hakar upp sig på grund av syftningsfel, krångliga bisatser eller andra otydligheter. Texten ska helt enkelt vara lätt att förstå.

Sist men inte minst ser jag till att din text är språkligt korrekt. Då tittar jag bland annat på:

  • stavning
  • användning av skiljetecken
  • förkortningar
  • särskrivning
  • sifferuttryck

Jag vill bli din redaktör

Efter flera år som tidningsredaktör har jag stor vana vid att arbeta tillsammans med skribenter och jag värnar din unika röst och personliga stil i texten. Jag förklarar alltid de ändringar jag gör och kan ibland föreslå flera olika lösningar.

Jag jobbar också gärna med skönlitterära manus. Om du är egenutgivare och behöver en redaktör är jag rätt person!

Hör av dig!

Behöver du redigering av text? Skriv till mig så hittar vi en lösning tillsammans. Jag kan också ringa upp dig för ett kostnadsfritt första samtal.